Rakan Maz

Showing posts with label PENGURUSAN. Show all posts
Showing posts with label PENGURUSAN. Show all posts

26 February 2014

COVER FAIL

hari ini maz nak kongsikan bahan freebies untuk pengurusan fail..hmm xlah gempak sangat..saja untuk suka-suka nak bagi ceria pengurusan fail. almaklumlah..namapun kelas pemulihan khas..klu boleh semua maz nak bagi ceria termasuklah pengurusan fail. 
nak dijadikan cerita..bahan yang maz nak kongsikan hari ni adalah cover fail..maz buat untuk cover fail panitia..(maz pun sebenarnya pegang ketua panitia selain dari pemulihan khas tau..). Yang satu lagi maz buat cover untuk rancangan pengajaran harian..maz kongsikan versi yang boleh edit. guna microsoft word shaja. kalau korang nak download..simply click my free download yang kat sidebar tu..juz scroll down skit...then cari fail COVER RPH mingguan dan COVER Fail Panitia..

lets take a look------>>


kalau korang suka ngan bahan ni..tinggalkanlah komen korang yer..bye

HAPPY TEACHING


18 January 2014

SURAT PELEPASAN MURID PEMULIHAN KHAS

hari ni maz nak tulis entry mengenai surat pelepasan murid pemulihan khas..korang pernah buat tak? mestilah pernah kan..maz saja nak kongsikan kot2 lah ada guru pemulihan khas yang baru..dan belum ada idea nak buat surat pelepasan murid ni..

perlukah buat surat ni? itu sebenarnya terpulang kot ngan guru masing-masing. maz memang buat..setiap kali ada budak yang dikembalikan ke kelas perdana..juz in case. manalau berlaku kes mcm kat bawah ni..

guru A: si Abu tu masih jugak xpandai2..tp dia xnak pulak pegi pemulihan khas..
guru B : guru pemulihan xnak ajarlah tu..
guru A : tapi guru Bahasa pun xnak ajar jugak coz si Abu tu budak pemulihan katanya...
guru B : klu macam tu biar jakla budak tu dalam kelas..bukannya masalah kita pun..

hah..pernah x berlaku kes cm ni? budak tu dah dilepaskan dari kelas pemulihan tp guru perdana xnak ajar coz ingatkan budak tu masih pemulihan..kat cnilah pentingnya ada surat pelepasan ni..bagi kat guru2 yang berkenaan..supaya jelas kedudukan budak tu...

bukanlah mknanya guru pemulihan xnak bantu ajar..tp kan kita nak polish yang lain lagi...hehehe. sendiri mo ingatlah kan..

ok..klu ada sesiapa yang nak copy contoh surat pelepasan..ada kat free download tu..ambik je & edit lah ikut kesesuaian...


HAPPY TEACHING

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...