Rakan Maz

Showing posts with label Ruang Pembelajaran. Show all posts
Showing posts with label Ruang Pembelajaran. Show all posts

04 December 2013

KAD NOMBOR

Kad nombor ni maz gunakan dalam kelas TUNAS maz.. Kad ini bersaiz a4..boleh print kemudian laminate then tampal kat sudut matematik. boleh juga jadikan kad imbas..maz print kecik2 guna word je..dalam setting tu maz tukar 4pages per sheet..memang comel. klu berminat pm maz ye..ada 10 pages..pdf n word format.


12 November 2013

RUANG PEMBELAJARAN PEMULIHAN KHAS

setiap kelas pemulihan khas biasanya memang kena ada beberapa sudut atau ruang pembelajaran..dalam kelas maz sendiri ada beberapa ruang atau sudut iaitu
  1. ruang bahasa melayu
  2. ruang matematik
  3. ruang pengamatan
  4. ruang kinestatik
  5. ruang pengurusan
  6. ruang hasil murid
  7. ruang pengajaran dan pembelajaran
  8. ruang natural
  9. ruang bbm
  10. ruang multimedia
  11. ruang bacaan
  12. ruang kendiri
tapi bukan semualah ruang atau sudut tu wajib ada..mana yang tak berapa sesuai tu xyahla wujudkan kot..kelas maz agak besar..so kena buat banyak sudut untuk bagi nampak kelainan skit..hehehe

hari ni maz nak kongsikan kad yang boleh ditampalkan dlm ruang atau sudut pembelajaran di kelas korang masing2. sape2 berkenan..klik je pada image pastu save image as...






24 October 2013

FREE BBM Matematik



kat bawah ni maz kongsikan link untuk bahan free BBM matematik..maz create sndri tau untuk lekatkan dlm ruang M3. Taklah best sgt pun..bolehla skdr memenuhkan ruang yang ada...hehehe.
yang ni bahan fakta asas tambah

 kalau nak download yang kat atas ni just klik sini

yang ni plak bahan untuk fakta asas sifir...murid maz memang suka tgk ni..comel je zirafah tu..

 free download sini

jom kita tolak menolak ngan ikan biru ni...hehehe. Fakta asas tolak..just print, laminate pastu tampal kat ruang math..selesai. jom download kat sini


fakta asas yang terakhir adalah bahagi. klu korang berminat just download  sini



ok korang..selamat mendownload. nanti jangan lupa follow maz kat slideshare tau..gudnite


01 September 2010

Bahan Bantu Mengajar BM Pemulihan

Minggu lepas Maz tetiba jak rajin menambahkan koleksi BBM pemulihan...Semua bahan2 yang Maz buat ni menggunakan bahan terpakai. Maz ambik je carta2 lama dalam pusat sumber yang dah tak digunakan pastu recycle balik jadik BBM yang berguna untuk pemulihan..Ni semua contoh BBM yang maz buat dari bahan terpakai..

     Carta Pokok KV
Poster Budi Bahasa
Poster yang kat atas ni sebenarnya poster Bahasa Inggeris..tapi daripada terbuang baik maz guna buat bahan yang boleh di tampal dalam kelas..jadinya maz print balik words dalam malay pastu tampal kat poster tu...hehhehe
ni pun kad gambar subjek sains..maz jadikan bbm yang boleh ditampal dalam kelas
sebenarnya banyak yang boleh kita guna semula bahan2 lama...yang penting kita rajin dan ikhlas nak buat untuk manfaat anak2 murid kita..
kad gambar dan kad bacaan bergred..
hehehe....kad bacaan bergred tu belum siap lagi maz tampal . tu masih lagi bahasa inggeris...maz dah wat bacaan bergrednya cuma blum ada masa nak tampal kat kad ni..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...