Rakan Maz

09 January 2014

KAD DOMINO

Kad domino adalah salah satu contoh kad yang boleh digunakan dalam kelas pemulihan khas..terdapat dlm pelbagai bentuk yang disesuaikan mengikut kemahiran murid masing-masing. Dalam kelas TUNAS maz, kad domino sering maz gunakan terutamanya dalam permainan bahasa..kad domino jugak boleh dikatakan sebagai kad penyelamat...huhuhu..knapa maz ckp cenggitu? sebab klu budak dh siap semua lembaran keje..boleh bagi kad domino suruh dia buat..sementara kita ajor murid yg lain plak. hehehee...

Dalam koleksi BBM Tunas maz, kad domino ni ada pelbagai jenis, saiz dan rupa...ada kad domino bahasa dan math..saiz pulak ada beso dn yang kecik...rupa plak ada yang gambar ngan perkataan, ada yang nombor dan perkataan, ada yang suku kata dgn gambar, ada yg dot atau objek ngan nombor..bnyak lagilah...semua tu ada fungsi masing2.

Bagi sesape yang takde idea camner nak buat kad domino..kat cni maz tunjukkan contoh beberapa kad domino TUNAS maz ye..lets check it out..

KAD DOMINO GAMBAR DGN SUKU KATAKAD DOMINO GAMBAR DGN PERKATAAN
 
KAD DOMINO KVK

 tu jelah yang mampu maz attach kat cni...kad domino math maz xsempat lagi printscreen..still dlm formt word..klu ada ksempatan nti maz upload k..

klu korang semua rsa nak buat kad domino ni susah...senang je..korang rajin2lah check kat website ni.. http://www.sparklebox.co.uk
banyak sgt bhn yg berguna..maz pun bnyak ambik bhn dari cni especially utk math. kat cni pun ada contoh domino nombor, tolak, tambah, darab, bahagi dan banyak lagi...dan lagi...jom pakat tgk ramai2. 

......HAPPY TEACHING....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...