Rakan Maz

27 January 2014

Sehari sebuah cerita

Assalamualaikum semua...

Hari Isnin yang membawa seribu satu makna...hari isnin sangat2 mencabar motivasi maz untuk bekerja menabur bakti mencari sesuap nasi..alhamdulillah, hari ini dapat dilalui dengan cemerlang..insya allah.

minggu hari persekolah hanya 3 hari sahaja..maz tengah siap2kan bbm untuk persediaan mengambil seorang bakal murid linus tegar tahun 1. setelah berbincang ngan beberapa orang guru..maz ngan rela hati mencabar diri untuk membimbing anak murid ini...doakan maz ye..mudah2an murid ini akan menadi modal insan yang gemilang di masa akan datang..amin.

dalam sibuk membina bbm, maz tak lupa dengan korang semua..hari ni maz nak kongsikan satu bahan bacaan untuk murid pemulihan yang dh boleh membaca sikit2. bahan ni maz bagi nama 'Program sehari sebuah cerita'. Maz xlarat lah nak explain pelaksanaan program ini..maz percaya korang semua boleh bayangkan sendiri kan...kan...

ok, klu korang nak download sila ringankan jari untuk scroll button kat sidebar. cari free download..klik pada bahan 'sehari sebuah cerita' then donload..as simple as that.

HAPPY TEACHING


8 comments:

cenderawasih said...

salam mas..
sy pn mempunyai cabaran mcm mas gak..
ade murid tegar tahn 1 dan 2..blh tak share bahn ngan sy..sy try dwld d free dlwd tu..x dpt la..
sy berharap sgt dpt pulihkn murid tersebut sbb guru2 lain x nk ambil dia..

cikgu maz said...

yeke...ala sian kat awak. takpe cikgu cer senaraikan bhn kat free download tu nti sya emel ngan cikgu..boleh? ckgu bagi sekali lah emel cikgu spy senang maz hntr k. tq

cikgu maz said...

cikgu emel or letak mesej kat fb bbm tunas ye..

lindaharry jasmeen said...

salam sis...
sy juga mengalami masalah dlm pengajaran murid pemulihan. sy adalah guru opsyen Matematik dan Bahasa Inggeris, tetapi telah dilantik menjadi guru pemulihan khas kerana guru yang sepatutnya mengajar pemulihan mempunyai masalah dan tidak hadir ke sekolah. jadi, sy menjadi bidan terjun dlm hal ini.. hrap dpt tunjuk ajar melalui blog sis..
terima kasih..

lindaharry jasmeen said...

salam sis...
sy juga mengalami masalah dlm pengajaran murid pemulihan. sy adalah guru opsyen Matematik dan Bahasa Inggeris, tetapi telah dilantik menjadi guru pemulihan khas kerana guru yang sepatutnya mengajar pemulihan mempunyai masalah dan tidak hadir ke sekolah. jadi, sy menjadi bidan terjun dlm hal ini.. hrap dpt tunjuk ajar melalui blog sis..
terima kasih..

cikgu maz said...

Dear lindaharry jasmeen..alhamdulillah cikgu snggup mnerima cabaran mnjadi guru pemulihan..wlupun jdi bidan terjun, maz percaya cikgu pasti boleh mlakukan yang terbaik..semoga perkongsian dlm blog ini dpt mbantu cikgu dlm mlaksanakan tugas dan tanggungjawab ini..insyaallah..

Anonymous said...

salam ckgu maz..sy juga nk bhan ckgu dr free download tuh..mohon emel kn ke kulat_biru@yahoo.com
hanya allah je dpt mbalas jasa baik ckgu ats pkgsian ilmu inu..

akmar said...

assalam wbt..akak,tahniah!! hbtnya akak boleh buat bbm yg mnarik ni..
akak, sya nk jugak bahan bacaan yg akak buat tu..tp sy xleh nk downlod..
tolong sy akak, sy dh xtahu nk wat bnda dh ni akak..sy ajar kelas linus..kalau kls pmlhn ada 7-8 org mrd mslh mmbaca, ni sy punya, satu kelas akak..
nk mntak jasa baik akak emel bahan bacaan bertema xpun cerita pendek ja akak..

trima kasih akak..mga dirahmati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...